Funkcionális edzés

Mit jelent a funkcionális edzés?

A funkcionális edzés a testet egészként kezeli, összetettebb gyakorlatokkal mindig több izomcsoportot dolgoztat egyszerre. A gyakorlatok alapját a hétköznapi életben előforduló mozgások adják, mint pl. guggolások, emelések, húzó- és toló mozdulatok és ezek kombinációi. Tehát míg a testépítésben gyakori, hogy az edzések egy-egy izomcsoportra épülnek, a funkcionális edzésben szinte az egész test folyamatos terhelésnek van kitéve. A funkcionális edzések során nem kényelmes széken ülve edzünk, és a mozgást sem vezeti gép.

 

A funkcionális edzés előnyei

Az összetettebb gyakorlatok arra ösztönzik a testet, hogy összehangolja a különböző izomcsoportok működését, ezzel javítva a mozgáskoordinációt és a testtudatot. Ez az edzéstípus jó hatással van a keringési rendszerre, fokozza az anyagcserét és nagymértékben javítja az erőt, gyorsaságot, állóképességet, valamint a hajlékonyságot és izomellenállást is. Az ilyen típusú gyakorlatok helyes végrehajtásához folyamatosan stabilizálni kell a testhelyzetünket tartó izmaink segítségével. Éppen ezért, a funkcionális edzések rövid idő alatt megerősítik a hasizmokat és a mély hátizmokat is.

 

Kiknek ajánlott a funkcionális edzés?

Az egyik legnagyobb előnye, hogy bárkinek ajánlott, minden fittségi szinten alkalmazható, függetlenül nemtől vagy kortól. A kezdők megfelelő kondíciót szereznek, illetve megerősödnek törzsizmaik. A sportolók számára remek kiegészítő edzés lehet az adott sportági edzések mellett, így fejleszthetőek a lemaradt testrészeik, képességeik is.

Új vendégek részére a 30 perces próbaedzés ingyenes!
Az akció visszavonásig érvényes.

Funkcionális edzés árak

Funkcionális edzés

Próbaedzés (30 perc)
2 000 Ft
Próbaedzés (60 perc)
3 000 Ft
1 alkalom (30 perc)
2 500 Ft
1 alkalom (60 perc)
3 500 Ft

Bérletek

10 alkalmas bérlet (30 perc) 1 főnek
20 000 Ft
10 alkalmas bérlet (30 perc) 2 főnek
30 000 Ft
10 alkalmas bérlet (60 perc) 1 főnek
30 000 Ft
10 alkalmas bérlet (60 perc) 2 főnek
40 000 Ft